Pracovná agentúra

Pracovná agentúra je spoločnosť, ktorá sa orientuje na trhu práce a zaoberá sa personálnou činnosťou a všetkými službami, ktoré s touto oblasťou súvisia.  Pracovná, alebo aj personálna agentúra sa orientuje na hľadanie a sprostredkovanie práce záujemcom o zamestnanie.

Základnou činnosťou dobrej pracovnej agentúry je hľadanie ľudí pre svojich klientov, ktorí sú zároveň aj budúcimi zamestnávateľmi a tiež aj hľadanie pracovných pozícií pre klientov, ktorí sú možnými zamestnancami. Personálna agentúra sa však neorientuje len na vyhľadávanie ľudí na obsadenie pracovných pozícií, alebo na hľadanie zamestnaní, ale tiež poskytuje poradenstvo v personálnej oblasti a oblasti personálneho práva.

Personálne a pracovné agentúry majú v sprostredkovaní práce skúsenosti. Dokážu sa jednoducho orientovať na trhu práce a preto sú plne schopné vyhľadať a sprostredkovať zamestnanie ľuďom na rôznych pracovných pozíciách a v rôznych oblastiach. Uchádzač o zamestnanie sa v pracovnej agentúre zaregistruje a agentúra ho následne odporučí svojmu klientovi, ako možného zamestnanca.