Jak je to s nabídkou práce?

Sháníte v současnou dobu práci? Jak je to s její nabídkou? A jak zlepšit své šance na pracovní uplatnění?

Nabídka práce

V současné době se „zvedá“ ekonomika a kolem sebe můžete slyšet, že i s pracovními příležitostmi je to lepší. Jaká je tedy nabídka práce? Samozřejmě záleží, v jakém oboru práci hledáte, ale i na vašich zkušenostech a dovednostech. Někdo si najde práce během krátké době, jiní hledají delší dobu. I když přibývají měsíce, kdy jste bez práce, snažte se nerezignovat, samozřejmě někdy to je těžké, ale jen když v aktivním hledání vytrváte, dočkáte se úspěchu.

Několik tipů pro efektivnější hledání práce

Začněte tím, že si ujasníte, o jakou nabídku práce stojíte. Na druhou stranu však zvažte, jestli byste raději alespoň určitou dobu nedělali něco jiného, než se ta správná práce objeví. Nemusí jít o zaměstnanecký poměr, ale třeba o brigádu. Dočasná práce, která není podle vašich představ, sníží váš stres z nemožnosti najít si práci, a samozřejmě zlepší vaší ekonomickou situaci. Nevýhodou však je, že budete mít méně času připravovat se na pohovory a hledat práci. Hrozí vám tak, že i přes svou nespokojenost v tomto zaměstnání zůstanete.

Celkově byste hledání práci měli věnovat dostatek času. Nestačí jen rozeslat několik emailů denně. Začněte tím, že vypilujete svůj životopis k dokonalosti. Důležitý je i motivační dopis. Nemějte univerzální, ale vždy ho pište s ohledem na konkrétní pracovní místo.

Vyhledávejte aktivně práci na všech možných místech. Studujte a rozšiřujte si své znalosti (třeba v oblasti jazyků a počítačů) a celkově ve všem, co potřebujete. Pokud vás firma pozve k pohovoru, zjistěte si o ní co nejvíce, důkladně se připravte. Když společnost nezaujmete, další šanci zpravidla nedostanete.