Ako si vybrať pracovnú agentúru?

personalna-agentura

Pri hľadaní práce prostredníctvom pracovnej agentúry buďte na pozore. V tejto oblasti sa vyskytuje mnoho podvodníkov. Ak od Vás zástupca pracovnej agentúry žiada peniaze vopred za nájdenie vhodného pracovného miesta, tak spozornejte. Pretože sa môže stať, že po vyplatení peňazí sa Vám konateľ pracovnej agentúry už neozve.

Pracovných agentúr je veľké množstvo, preto si z pomedzi nich vybrať tú najvhodnejšiu môže byť veľmi komplikované. Základom je, aby personálna agentúra bola dôveryhodná. Dôveryhodnosť agentúry zistíte podľa jej pôsobenia na trhu. Čím viac rokov pracovná agentúra na trhu pôsobí, tým sa dá predpokladať, že bude dôveryhodnejšia. Samozrejme aj novovzniknuté personálne agentúry môžu byť dôveryhodné a môžu poskytovať personálne služby na vysokej úrovni.

Každá pracovná agentúra musí byť zaregistrovaná na Ministerstve práce. To, či je agentúra dôveryhodná, môžete zistiť aj zo správania jej zamestnancov a samozrejme tiež aj z referencii. Ak si nie ste agentúrou istí, skúste si ju preveriť.