Brigáda ve větších městech. Ano, nebo ne?

Studenti středních a vysokých škol se stále častěji zajímají o práci, konkrétně brigádu, kterou by mohli vykonávat nejen během prázdnin, ale také v rámci školního roku, či semestru. Dříve, než začnete s hledáním brigády, měli byste si ujasnit několik věcí. Proč chcete brigáda? Jakou brigádu hledáte? Chcete brigáda pouze během prázdnin? Budete brigáda doma, nebo v zahraničí? Chcete si brigádu hledat sami, nebo oslovíte pracovní agenturu?

ponuka práce v Bratislave

ponuka práce v Bratislave

Brigáda s sebou přináší několik pozitiv.

Brigáda je pro mladé lidi nejvhodnějším způsobem, díky kterému si mohou přivydělat. Usměrňuje jejich pracovní návyky, mladí získávají nové zkušenosti a budují si pracovní vztahy. Při brigádách v zahraničí se zdokonalí v cizím jazyce a zároveň se i osamostatní.

Jak si najít dobrou brigádu?

Hledání brigád není velmi náročné, stačí trocha snažení, které se určitě vyplatí. Projděte se městem, nebo nějakým nákupním centrem a určitě narazíte na několik prodejní, ve kterých hledají výpomoc. Obchody mají často ve výlohách nabídky s volnými místy, pokud ne, jděte se zeptat přímo do prodejny.
Pokud nemáte část obcházet prodejny, firmy a společnosti, tak rozešlete životopisy. K velmi oblíbeným způsobem, kterým lze si najít brigádu je oslovení personální agentury. Registrace do pracovní agentury je bezplatná a její pracovníci se vám již v krátkém čase mohou ozvat s nabídkou volného pracovního místa.

Větší města – vyšší šance na úspěch.

Brigáda je mezi mladými lidmi velmi rozšířená, proto se může stát, že v malém městě si žádnou brigádu neseženete. Větší města – to už je něco jiného. Nachází se v nich množství podniků, firem a společností, restaurací, kaváren, hotelů, nebo jiných provozů, ve kterých bude vaše pomoc vítaná. Brigáda ve větším městě má i jiné výhody. K těm největším patří například i vyšší odměna.