Koľko pracovných agentúr pri hľadaní práce kontaktovať?

Hľadanie zamestnania prostredníctvom personálnej agentúry je jednou z možností, ako si nájsť prácu. Záujemcovia o zamestnanie však často nevedia, koľko personálnych agentúr by mali osloviť, alebo do koľkých databáz sa zaregistrovať. To, koľko pracovných agentúr oslovíte závisí hlavne na type pracovnej pozície, o ktorú máte záujem.

Ak je záujemca o zamestnanie flexibilný, jeho profesijný záber je širší, respektíve nemá konkrétnu predstavu o svojej budúcej práci, stačí mu osloviť menší počet pracovných agentúr. Ak sa však záujemca špecializuje na jednu oblasť, bude musieť osloviť viacero agentúr, a tak postupne nájsť takú, ktorá sa zaoberá aj ponukou prace v požadovanej oblasti.

Možno si poviete, že čím viac agentúr oslovíte, tým máte väčšiu šancu nájsť si zamestnanie, ale má to aj svoje nevýhody. Aj samotné podniky ktoré ponúkajú zamestnanie oslovujú viacero agentúr, využívajú personálny leasing, a preto sa veľmi jednoducho môže stať, že absolvujete rozhovory v rôznych agentúrach, pričom pôjde o jedno a to isté pracovné miesto.